Duurzaam ondernemen

Een positieve bijdrage aan het milieu en leefomgeving speelt te allen tijde een rol bij de inkoop, productie en verkoop van onze producten.

Wij staan garant voor een extreem lange levensduur van onze producten. Indien onze klant besluit om producten te vervangen is goed om te realiseren dat bijna alle door ons gebruikte grondstoffen en verpakkingsmaterialen gerecycled kunnen worden.

Onze bedrijfswageninrichtingen zijn altijd een bewuste keuze, voor ons en voor onze klanten. Onze aluminium bedrijfswageninrichtingen worden voornamelijk gemaakt van gerecycled aluminium, wat uiteraard vriendelijk is voor het milieu. Bovendien zijn aluminium inrichtingen zeer licht in gewicht, waardoor er minder brandstof verbruikt wordt. Een reductie van 150 kg laadgewicht levert al een besparing op van 1 liter brandstof op 100 kilometer. Tevens resulteert het lichte gewicht in minder slijtage van de banden en de remmen en meer veiligheid voor de bestuurder door een kortere remweg.

Door gebruik te maken van leveranciers die in het bezit zijn van het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk op de producten die door Integro gebruikt worden, leveren wij ook een bijdrage aan verantwoord bosbeheer.

Integro heeft een certificaat van Bureau Veritas ontvangen op het gebied van Co2 neutrale afvalinzameling. Kantoorafval zoals papier en verpakkingsproducten worden door Integro gescheiden aangeboden bij recycling bedrijven. Het houtafval van de CNC machines wordt tevens gescheiden aangeboden. Aan onze producenten is gevraagd om met een TÜV certificaat te werken voor het gebruik van groene stroom en alle grondstof leveranciers wordt gevraagd om het recycling ZENTEK-Certificaat te overleggen.

Delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email