Maatwerk bedrijfswageninrichting onderhoudsvoertuig

BUCH Gemeente
Engineering van klantspecifieke wensen

Een zeer compleet onderhoudsvoertuig hebben wij mogen engineeren en inrichten voor de werkorganisatie van de gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo die de onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan de gemalen en pomphuisjes.

Deze klant heeft voor de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden een aantal specifieke wensen waaraan de bedrijfswageninrichting van deze MAN TGE moet voldoen. Naast het grote aantal benodigde accessoires en voorzieningen, is het van belang dat deze praktisch binnen handbereik zijn om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

 

In dit onderhoudsvoertuig zat de uitdaging in het inbouwen van een 230 liter watertank.  Onze engineer(s) hebben een speciaal op maat gemaakte watertank uitgedacht die voorzien is van schommelschotten, diverse tap en vulaansluitingen, reinigingsdeksel en een peilglas. Gezien de omvang van deze tank, hebben wij ervoor gekozen om de ruimte die deze tank inneemt praktisch te benutten. Door een zitje te creëren met een werkblad die weg gedraaid kan worden in de aluminium kasteninrichting, is er voor de onderhoudsmonteur een flexibele werkplek gecreëerd waar ruimte is om met een laptop kantoorwerkzaamheden te kunnen doen.

Mobiele voorzieningen

In dit voertuig zijn diverse mobiele voorzieningen ingebouwd. Voor lichte reinigingswerkzaamheden is er een Kärcher hogedrukreiniger stationair geplaatst en vast aangesloten op het water voorraadvat en een 12 meter hogedruk haspel aan de achterzijde van het voertuig. Ook is een compressor geplaatst die aangesloten is op de 10 meter luchthaspel aan de achterzijde van de het voertuig.

Een derde gemonteerde haspel is een 230V kabelhaspel die aangesloten is op de ingebouwde stroomvoorziening. Deze is voorzien van een laadfunctie, een zware 220 Ah AGM accu en is door een isolatieprotector speciaal beveiligd om veilig en geaard buiten het voertuig te kunnen werken met 230V.

Voor het reinigen en herstellen van motoren in gemalen en pomphuisjes is een laadkraan geplaatst. Door de knikgiek heeft hij een bereik van twee meter, een zwenkbereik van 180 graden en een maximale belasting van 250 KG zijn deze motoren veilig te liften. 

Infinity aluminium bedrijfswageninrichting

De maatwerk bedrijfswageninrichting bestaat verder uit een Infinity aluminium kastensysteem van Gentili waarin de benodigde materiaal en gereedschappen geplaatste kunnen worden.
Aluminium is een lichtgewicht materiaal en een perfecte keuze voor deze robuuste MAN TGE met de vele voorzieningen en accessoires. Wat ook resulteert in minder brandstof verbruik, minder slijtage aan banden en remmen en meer veiligheid voor de bestuurder door een kortere remweg.

Dit onderhoudsvoertuig met een zeer complete en efficiënte bedrijfswageninrichting is klaar om ingezet te worden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Eens afspreken?

Een bedrijfswagenrichting ziet er professioneel, georganiseerd en verzorgd uit, waarmee uw bedrijfswagen het visitekaartje is voor uw bedrijf.